DAR ES SALAAM

Vilken dag! Hyrde taxi, Hassan  körde oss till alla  platser i Dar es Salaam som Rebecka (och vi) har minnen från. 

Vårt hus på Regent street (lika gropig fortfarande) där alla barnen lekte i tre år, 1974-77. Undrar hur livet  gått för Sameni, Zainabu, Suawesi, Chukuru, Akiba, Lahani…?

Yacht club, Oyster bay, Morogoro stores (där vi förr fick stå i kö för en halv liter mjölk eller ett kilo mjöl…), gamla svenska skolan (här köpte Rebecka en tinga tinga som ska hänga över soffan).

Internationella skolan  (samma “Drive through” där vi bara fick stanna ett ögonblick för att släppa av barnen…varje morgon i tre år!) och spännande fiskmarknaden! 

Så fort folk hör att vi kan tala kiswahili så möts vi av idel vänlighet. Karibu sana Tanzania! Välkomna! Vi känner oss helt trygga.

Men taxiföraren är orolig… “gå nu framför mig! Du säger att du inte är rädd…men snart är någon framme och distraherar er…och rycker din mobil…” 
“Då blir jag arg!” säger jag.
“Ha ha” säger Hassan

Avslutade dagen med en lång promenad längs hela Samora Machel aveny och besök på  Kilimanjaro hotel. Där hade vi årskort till poolen…Rebecka och Daniel lärde sig simma där…den poolen finns inte nu. Men hela stället är mycket lyxigt nu. Vi frossade…fick fem lammsamosas var!

Nu har vi duschat (oss själva och skorna som stank efter att ha slirat i fiskrens…) och slappar på Rainbow hotel, kollar lejon i Sydafrika på TV animal planet och när mörkret faller ekar böneupproparna mellan de gamla svartfläckiga husen i Indian quarter.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s